Saturday, October 17, 2009

trip with ida and helas...










today, me, ida and helas go to bukit bintang..actually at the first we want to watch twistiest bingit audition..but we frustrated bcoz we thought the audition is for a bands but for individually..but we still watch it for a minute..then helas ask us to go around the area bcoz we bored at the audition..but me and ida still can eye wash (cuci mata) for a minute..hhehhee...then we enter to BB plaza, then Sungei wang... walking around and talk2..window shopping..then we decide to go to Times square...then we walking around there and widowing again until i buy my new sneakers..heheh...then ida bought her new outfit..helas do weird thing, fine a word sale then he stand at last word to make the word become SALEH...erm...interesting right...wahh...so tired..after that we accompany helas go to Law Yat to buy his memory card..then walk again in law yat...tired again...oopsss...before we walking around,helas treat us breakfast at BB..thanks helas....after that, we decide to go to karaoke...yehaaa.....so happening...and i cannot believe that helas sooo damn good in singing...and his head like want to explode bcoz he tried to reach the high note...wahh.....so amazing...really interesting....me too singing and duet with helas...hahaha...then after karaoke, we go back to home....ots really fun today hangout with ida and helas the mental exploded person...hahahah...just imagine him like that...talkative person, funny and really sporting...thanks helas....

Thursday, October 15, 2009

Surrogates...(pengganti)

Last movie aku tgk, citer Surrogates..mengisahkan manusia zaman sekarang mggunakan teknologi robot mggantikan mereka utk bt pelbagai kerja seharian sehingga mereka melakukan apa saja tanpa perasaan dan hanya la kehendak semata-mata ..manusia sibuk mengejar impian, kononnya nak hidup dgn sempurna, terlalu obsess dgn kecanggihan teknologi sehingga mereka tidak sedar nilai kemanusian dalam diri mereka hilang…tp bile mereka sedar yg mereka seperti menjadi hamba teknologi, barula mereka nak kembali manjadi manusia sebenar…kasih sayang, perhatian, sifat kemanusian sume hilang…

Kite manusia ada hati dan perasaan, sensitif terhadap sesuatu, sakit bile terluka, kecewa bile dikecewakan…kasih syg manusia terhadap manusia satu perasaan yg murni, ikhlas, suci dan bukanlah palsu mcm robot….tp manusia sekarang pun memperlakukan kite mcm robot…datang bile suka..pergi sesuka hati bile dah tk diperlukan…tk tau menilai kasih syg diberi kepada mereka…hanya memikirkan diri sendiri, perasaan sendiri, mase depan sendiri tanpa memikir kan perasaan org lain…

Jadi selagi kite jd manusia, hargailah manusia disekeliling kite, sensitif terhadap perasaan org lain, jgn memikirkan diri sendiri je sehingga menghancurkan org lain…takut nanti kite jugak menyesal…baru nak sedar yg kite kehilangan sesuatu yg amat bernilai…….

Thursday, October 8, 2009

aLrEady GonE...

Remember all the things we wanted
Now all our memories, they're haunted
We were always meant to say goodbye
Even without fists held high, yeah
Never would have worked out right, yeah
We were never meant for do or die

I didn't want us to burn out
I didn't come here to hurt you now
I can't stop

I want you to know
That it doesn't matter
Where we take this road
Someone's gotta go

And I want you to know
You couldn't have loved me better
But I want you to move on
So I'm already gone

Looking at you makes it harder
But I know that you'll find another
That doesn't always make you wanna cry

Started with a perfect kiss

Then we could feel the poison set in

Perfect couldn't keep this love alive

You know that I love you so
I love you enough to let you go

I want you to know
That it doesn't matter
Where we take this road
Someone's gotta go

And I want you to know
You couldn't have loved me better
But I want you to move on
So I'm already gone
I'm already gone

I'm already gone

You can't make it feel right
When you know that it's wrong
I'm already gone
Already gone
There's no moving on
So I'm already gone

Already gone
Already gone
Already gone, Oooo, oh
Already gone
Already gone
Already gone, yeah

Remember all the things we wanted
Now all our memories, they're haunted
We were always meant to say goodbye
I want you to know
That it doesn't matter
Where we take this road
Someone's gotta go

And I want you to know
You couldn't have loved me better
But I want you to move on
So I'm already gone

I'm already gone
I'm already gone
You can't make it feel right
When you know that it's wrong

I'm already gone
Already gone

There's no moving on
So I'm already gone…

Saturday, October 3, 2009

AIDILFITRI 2009

wah dah lama tk menulis ni
rase mcm sengal2 jari2 ku yg cantik ni nak menulis blog..hehehe

so....amcam kawan2 ku sume????yg muslim baru je menyambut aidlifitri...harap2 korang seronok la yer beraya....kepada sume umat islam yg aku kenal dan mengenali aku dalam blog ni, aku nak memohon maaf la ye kalo ade salah silap ke dan sewaktu dgnnyer...dan aku pun nak minta halal kan segala makan minum...dan aku juga dah pun memaafkan korang....now, we open new book, close the old one....

so....yg rase diri tu budak2 lg...amcm? dpt duit raye lagi ker?heheheh mesti la kan...aku sendiri dpt duit raye lg...yela sedara mare tnye ckp la sekolah lg...gerenti dpt duit raye lgi....
seronok raye thn ni dpt jumpe sanak saudara ramai betol......

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI SUMEEEE

Tuesday, August 4, 2009

takkan lupakan......

bila terkenangkan KLMU mmg sakit hati..
mula2 dpt tawaran masuk KLMU, mmg rase mcm dpt mengubah masa depan diri sendiri dan keluarga..nak bina kerjaya dan nak jd org yg berjaya dan cemerlang...rase mcm mase depan cerah la...
namun,bile dah masuk KLMU sumenye berubah...kata2 manis menjadi pahit, bayangan menjadi kelam..masa depan yg diangan2 kan rasa punah ditengah jalan...
namun disebabkan kecekalan dan kesabaran, aku teruskan jugak kt KLMU...
wlpun bermacam2 tragedi yg terjadi mahu manis ataupun pahit..aku ttp takkan lupakan...
sumenye akan menjadi kenangan yg plg manis pada aku...
bila terkenangkan saat akan habisnye pengajian kt KLMU aku jadi sedih...
aku sedih akan tinggalkan kawan2 yg dah mcm family aku kt sini...lecturer2 yg sporting, yg mmg happening sume....
dan sedih akan tinggalkan saat2 manis bersama mereka semua....

Sunday, July 12, 2009

baCk tO rEaLity..

i'm back to reality..
just come back from my hometown...
so tired...the journey take about 7 hours...
aarrghhhhh so long journey...everytime i want go back to KL, it always been like this..
waiting for the bus...delay delay delay..change bus...go another destination...jam at puduraya area..
hungry...tasty...tired...sleepy....

now my eyes so heavy...even i sleep then wake up in the bus and do the same thing in several times..i'm still sleepy...

huuaaarghhhhhhhhhh i want to sleeeeeeeppppppppp~~~~~~~~


Wednesday, July 8, 2009

aku pun nak blk kampung

wah..........akhirnye selepas 2 bulan terperuk dlm KL ni...dpt jugak aku blk kampung..
rindu sgt ngan family aku...mak abah, adik2....
esok pg baru aku bertolak ke jb...

selama beberapa bulan ni, bermacam-macam benda yg terjadi pada aku sehingga aku rase hilang sekejap arah tuju aku..kurang bersemangat..dan bermain dgn perasaan yg ntah ape2...
sbnrnye dah lame nak blk kg tujuan nak hilangkan sume tekanan dan menjauhkan diri dari KL ni...
akhirnye....selepas habis final exam...ade la cuti 4-5 hari, so aku bt keputusan blk jb..

seronoknye aku...dan tk sabar nak blk esok....
harap sume selamat dan berjalan lancar...

kepada sume kawan2 ku....SELAMAT BERCUTI....release tension beb!!!!
jumpe korang sume minggu dpn k.......

Monday, June 29, 2009

my nEw frEn...


this bear i got from my housemates for my birthday gift...thanks all...i really appreciate it..
i love it so much...now i can hug it always...hehehe...
ati also have a same bear but her bear more bigger than me...huhuhu...
so cute huh....
thanks agaim my frens...love u....

Saturday, June 27, 2009

announcement

its my birthday today!!!!!!

27/june 2009..

Friday, June 26, 2009

Transformers 2

wahhhh....best nye movie ni...
movie yg sememangnye ditunggu2 sume org kt dunia ni...
mmg dasyat la..akhirnya dpt gak aku tgk ari ni...
tp tk berapa nak puas hati sbb TGV cinema tk bape nak best...
sound system yg tk bape nak meletup..tk bergegar pun lantai..jantung aku pun tk terasa nak tercabut..
pastu lg sekali tk puas hati..tgh sedap2 feel citer tu kt penghujung movie tu bleh plak die rosak..
then,terpaskse la tggu jap..ishhh mmg geram la..rase mcm nak mintak blk duit..hehhee...
bukan sekali tp dua kali lak tu...
ape pun aku rase aku nak tgk lg sekali movie ni tp kali ni nak tgk kt GSC lak...
hishh.....dah la optimus tu macho...hehehe...wlpun robot..halamakkkkk....
i love u la optimus prime...

Monday, June 15, 2009

mlm minggu mlm ronggeng..(sabtu)

aku ngan ceri dah beberapa hari ni duk bertapa kt umah memeng..
konon nye nak bt keje la..hehehehe...
yg aku ni dah lama mengidam nak mkn durian..ermm sedapnyer..
so mlm sabtu aritu kiteorg plan nak pg makan durian kt tmn melati kot..tepi jalan..
sebelum tu kiteorg pg uptown dulu makan malam la..dinner sblm melantak durian tu..
so mkn la kt food court uptown tu..aku, memeng ngan fiza mkn western..ermm sedap!! tk cukup rasenyer..si ceri ni lak mkn makanan kampung iaitu nasi goreng kampung telor mate so..
actually rancangnye nak mkn sikit je sbb nak sediakan space mkn durian..tp tak tau la ape kena ngan kiteorg 4 org ni...tb2 jd mcm hantu raya..hahaha..pas mkn the first dinner tu,ceri amik lak kuih donat 3 ketul..ngap3x sume mkn..rase mcm tk kenyang lg..memeng tambah lg makan fries 1 mangkuk besar..bedal ramai...huh sodap!!..aku pun ckp ngan memeng actually mase mule2 masuk tu nampak org makan mee hoon goreng..rase mcm nak mkn lak..hehehe aku kalo dah mengidam selagi tk dapat rase mcm ade benda je yg tk kena..so aku pun order la mee hoon goreng satu atas persetujuan ramai..hehehe...sesampai je mee hoon tu atas meja..masing2 ngan garpu masing2 terus menyerbu mee tu sampai licin tk sampai 5 minit..ish2 mmg dasyat la mlm tu mcm tk makan 10 hari je gayanye..then..akhirnye sume yg dihajati kesampaian gak..
kiteorg tk putus asa,,wlpun dah penuh tangki perot ni,kiteorg gagahkan diri gak pg makan durian..erm.......sedap hingga menjilat jari..dpt gak la lepaskan gian wlpun durian tu 2 biji..pd aku mmg tk puas lg mase tu..tp poket pun dah kering perot dah penuh so tangguh la lain kali k..
actually mlm tu kiteorg merempit naik moto ISDN ngan AHMADEK..pas mkn durian..kiteorg pg PV6 lak jumpe Mr.M..hahaha nak kenakan Mr.M punye pasal,kiteorg pau die suh belanja makan..wlpun perot dah senak thp gaban..kiteorg order la air panas ngan roti bakar.ok la tu kan..nasib ko baik Mr.M kiteorg sume dah kenyang kalo tk abis la ko kiteorg pau smpai kering..hahah..then lepas lepak2 tu kiteorg decide nak pusing2 merempit ngan moto tu..huhuhu seronok nye kena angin mlm...pastu dah tk larat kiteorg pun blk la umah PV10 pukul 2 baru sampai...tp mlm tu mmg mlm yg best la ngan kengkwn yg happening ni...

Saturday, June 13, 2009

Friday, June 12, 2009

kU ingin Kamu...by romancE...

this song is given and dedicated to me by Miss M, my best frens..
she said to me listen this song to ur heart and feel the meaning of the lyrics..

i already listen this song and i like it before she officially give it to me..
after she give it to me, then i listen truely and i know why she choose this song for me...
thanks my frens bcoz u so understanding what i feel now..

when i heard this song, 'HE' appears in my mind...and i would like to dedicated this song to 'HIM' so he will know how much i feel to him..

demi semua yang aku jalani bersamamu
kuingin kau jadi milikku
kuingin kau disampingku

tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
dan hanya dirimu yang bisa
membawa surga dalam hatiku

ref:
kuingin engkau menjadi milikku
aku akan mencintaimu
menjagamu selama hidupku
dan aku kan berjanji
hanya kaulah yang kusayangi
ku akan setia disini
menemani…

sentuhanmu
bagaikan tangan sang dewi cinta
yang berhiaskan bunga asmara
dan membuatku tak kuasa
back to ref

di setiap arung gerak
tersimpan di hati kecilku
bahwa dirimu terindah untukku
back to ref

ref2:
selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas
selama Tuhan masih mengijinkan
kuingin selalu menjagamu

back to ref2 [3x]
selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas





What topic That i shOuld wriTe??

it's very a long time i didnt post anything in my blog..
i dont have an idea..can u all help me to create one topic or give me a list of topic that i should cover and i will write one by one...boleh tak gitu??

Thursday, June 4, 2009

Jawapan untuk teka teki 3 June 2009

jawapan untuk teki teki itu telah pun di jawab oleh en. helas..
dengan jawapan yg amat tepat..

iaitu ianya adalah syiling dan dinding yg berjubin...

hehehe...terima kasih kerana mencuba..

Wednesday, June 3, 2009

teka teki.....


untuk kengkawan sume yg view blog ni..
cube la teka ape benda tu??
heheheh....
sila la bg jwpan anda dgn m'hantar komen pada post ini k...
semoga berjaya...
renung2 kan dan selamat mencuba...


Which path you should choose???



everybody have many path in their life..
its up to us to choose our own destiny..
sometimes we need to let go the best path
 to get the most better destiny in our life
even we need to sacrifice many things..
even we be forced to hurt someone feeling..
but we still know what we want
what is the best for our future...
let gone be by gone..
dont keep the bad and mad in ur mind..
for all my friends...
all the best!!

Saturday, May 30, 2009

pEnanTiaN satU pEnyeksAan..





penantian satu penyeksaan..
penantian yg tak pasti bila ia akan berkesudahan..
penantian yg menguji kesabaran..
penantian yg dipendam..

berakhir satu penantian..
leganya perasaan..
namun yg ku harapkan tk semestinya keindahan..
kemanisan yg kuharapkan..
bertukar sejarah malang..

penantian yg menyeksakan.......

Saturday, May 23, 2009

Journey..Journey..


day  : friday
time : 11.30am - 1.30pm
place : gallery finas at titiwangsa, McDonald Titiwangsa & Celcom Centre


day : saturday
time : 11.00 am - 8.30pm
place : pasar seni, times square, low yat and bukit bintang

Monday, May 18, 2009

journey to the museum..

actually last friday i dont have a class. but i have to come to completed the proposal for my class project. there is me, memeng, fiza, karun and arif were come to completed the proposal..
we stay at college until evening to completed the proposal but we still didn't submit it.. we ask our lect. to give us more time to correct the proposal and submit it this week. its a little bit tense when we do the proposal.. but after the lect agree to give us more time, we just stop at that time and just go straight to eon to having a lunch.. we go together, arif not there but afi change his present..
i dont have an appetite to eat at all..its maybe im having a stress lately..
then i have a discussion wit afi..

afi : kak, ptg ni kita pg jln2 nak?
paez : boleh..jom le..boleh lepas tension..afi nak pg mane?
afi : ntah, tak tau la..pg la mana2..cap square nak? muzium ke? pameran filem hantu ke?
paez : akak ok je..tk kisah..karaoke ke? leh memekak hlgkan tension...

after my friends completed having their lunch.. afi ask me again..
afi : kak nak pg mane ni?
paez : la, td kata nak pegi sana la nak pegi sini la.. afi la decide..
afi : pg cap square la..
paez : ok!!

then our journey begin after we go out from eon..
we take a bus in front of pizza hut restaurant. afi said that the bus will pass the cap square..
but the bus not even pass the cap square..and it stop at masjid jamek.. we blurr for a moment..
but we decide to find the way to go to cap square but we didnt find it..huhhh...the building also not seen...where?? where it is afi???wahh...penat dah ni dah la panas..
hahahha...then we walk until reach at olympia building..suddenly i saw sumone that i know..
hermmmm....i wonder...ohh patutla afi jln sini...jumpe buah hati si jantung pisang...hahhaha

after a few minute they dating, we decide to have a walk at masjid jamek..
then i buy something for me...

afi : nak pg mane lg ni kak?
paez : ntah nak pg mane lg ek? tk tau la..boring betol..awal lg nak pg kl sentral...
afi : pegi jela kl sentral lepak sana..
paez : ok!!!

then we took a train go to kl sentral..during the journey to kl sentral....

afi : haaa kak tu pun muzium negara..
paez : a'ahhh nak pg ke? mcm mane nak pg?
afi : kena masuk kl sentral pastu jln kaki la..
paez : nak cube ke? jom la..
afi : ok jom...

then, we enter in kl sentral and go out to find out the way to go to that museum..
hermm..at least we find the way..nasib baik die sediakan laluan pejalan kaki...
we all follow je laluan tu..huhhh jauh gak la berjalan..panas2 terik tu...
at least we arrive at the museum..the tiket only rm2 per person..
leganye....sejuk sikit...

we enter into the museum and explore all the thing in there..
wahh...its very exciting experience and moment...even its just two of us..
its more exciting if go with other friends together...
hahahah...next time i will go there with all my friends k...

Monday, May 11, 2009

futsaL

hari ni memang tkder kelas..
tp awal2 pagi aku dah bangun,sbb tersedar awal. igt nak mengorok lame sikit.
pas bangun tu aku on laptop,godek2 laptop,dgr lagu dn sempat tgk spiderman-3..
hermm pastu bt nota utk mid-term rabu ni..
dh siap nota,aku tido blk ptg tu..ngantok bangettttt..

dari minggu lepas lagi aku ngan budak2 kelas aku dah sepakat nak main futsal ptg tu..
so, aku pun dgn semangatnyer pg la court futsal tu pukul 5 ptg..
aku pegi ngan wani dan farah..sampai sana tk ramai yg ada..dh agak dah..
pastu dpt berita buruk ahmad xcident, so memeng dn ila pg hanta ahmad ke HKL..
so memeng dn ahmad tk dpt dtg..mkn kurang pemain..

so...kiteorg pun main la campur lelaki perempuan..
aku memang dah lame mengidam nak main futsal..
lg2 sejak main google soccer kt ulu yam tu..
ni kira 1st time aku main futsal..memang best la..
penat memang la penat tp aku still main dari mula hingga akhir..
wlpun tkde skill tp dpt tendang bola pun jd la..
lg2 bile ade org yg handal ajar cara nak bermain..lg la semangat..

huhhhh semput aku dibuatnye..kiteorg main 2 jam..ade la break jap..
main smpai pukul 7 ptg..last2 sume penat...aku pun dgn budak2 umah lain terus la blk..

aku rase aku dah jtuh cinta ngan futsal ni dan ada masa aku nak main lg..
weh korang...nanti kita main futsal lg eh...
love u all.....muaaacchhhhh....

Saturday, May 9, 2009

LovE is in thE aiR

dulu..
kau hanya kawan..
tiada yg istimewa..
bertegur sapa dan berborak bila perlu saja..
kau tgk aku,aku tgk kau..
tiada perasaan..

hari berganti hari..
minggu barganti minggu..
bulan berganti bulan..

ada sesuatu..
antara kau dan aku..
kawan yang semakin rapat dan mesra..
tp masih tiada yg istimewa..

kini..
kau sentiasa ada bila aku perlukan..
kau memberi kata2 semangat jika aku lemah..
kau mengambil berat tentang aku..

hariku jd tak keruan..
setiap masa ingatkan kau..
jatuh sayang pada kau..
kau telah menyinari hidupku yg sepi..
menceriakan hidupku yg sunyi..
memberiku senyuman yg manis setiap pagi..
mlm ku igau kenangkan kau..
kata2 kau membuat ku angau..

indahnya perasaan ini..
tak ingin perasaan ini hilang..
kerana sekarang aku sangat bahagia..
akan ku kenang dan ku simpan hingga akhir nanti...

fLU fEveR..


hurmmm...i hate when i had a flu fever..
its make my life worst..cannot breath as usual, 
always go to sink to get out the stink that stuck in my nose..
make my sleep uncomfortable..
always bring my 'sapu tangan'..
bring my 'minyak cap kapak' everywhere..
huhuhu..memang menyusahkan dn menyeksakan..

i'm a person who doesnt like to cure the sickness by taking a medicine..
very lazy to take the pills etc..
dan tk kisah pantang larang makan mimum.. balun je sume..
cold drink, junk food, oily food..its nothing for me..

and lastly, aku la yg kena tanggung sume akibatnyer..
but at least, sihat semula tp ambil masa yg lame la...

so, my advice stay cool, stay healthy, no drugs, no alcohol, stop smoking...

Friday, May 8, 2009

bEcaUsE yOu LovEd mE..& i LovE u tOo..

for the one who i loved and special in my life...

For all those times you stood by me
For all the truth that you made me see
For all the joy you brought to my life
For all the wrong that you made right

For every dream you made come true
For all the love I found in you
I'll be forever thankful, baby

You're the one who held me up
Never let me fall
You're the one who saw me through
Through it all

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me

Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'cause you believed
I'm everything I am
Because you loved me, ooh, baby

You gave me wings and made me fly
You touched my hand I could touch the sky
I lost my faith, you gave it back to me
You said no star was out of reach

You stood by me and I stood tall
I had your love, I had it all
I'm grateful for each day you gave me

Maybe, I don't know that much
But I know this much is true
I was blessed because
I was loved by you

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me

Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'cause you believed
I'm everything I am
Because you loved me

You were always there for me, the tender wind that carried me
The light in the dark shining your love into my life
You've been my inspiration through the lies you were the truth
My world is a better place because of you

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me

Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'cause you believed
I'm everything I am
Because you loved me

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me

Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'cause you believed
I'm everything I am
Because you loved me

I'm everything I am
Because you loved me

Wednesday, May 6, 2009

Warning serupa tak payah



korang nampak tak apa yg sebenarnya terjadi kt atas tu...

kt papan tanda tu dah terang2 bagi amaran DILARANG MEMBUANG SAMPAH!!
tp kite masih tk faham2 lg dengan bahasa melayu ke..
wlpun kt tpt tu die dah provide tong sampah, tp kalo dah kata jangan... JANGAN LA!!

tp kira ok la kan, sampah tak dibuang kt atas tanah, selamat sikit..

Wednesday, April 29, 2009

pertama kali..

pertama kali aku bt derma darah..sbnrnyer dh lame ader niat suci ni, cume blom ade kekuatan nak bt jer sebelum ni..
tghari tu lepas lunch aku ngan wani cm biase pg sime darby nak bersolat..then nampak ade kempen derma darah kt situ..aku pun rase mcm nak buat tp dlm hati berdebar2..dup dap dup dap..
then aku pun mule la menyoal wani dgn bermacam2 soalan pasal derma darah ni sebab die ade pengalaman..
lepas solat tu memang tk sempat nak bt sebab dah lmbt masuk kelas..wani ckp die akan teman aku derma darah tu kalo kelas abis awal..
lepas je masuk kelas tk smpai stgh jam,kelas pun abis..aku pun dengan semangatnye pg blk sime darby tu utk menderma darah berbekalkan support yg diberi oleh wani dan budak2 lain..fuhhhh memang gabra abis la..
sampai sana kena register dulu la..pastu org tu check jenis darah dan sume prosedur dah lengkap,tibalah masenye aku pg ke medan mengeluarkan darah dari badan aku untuk di dermakan pada org2 yg memerlukan..
hishh....org2 yg ader kt situ memang hampeh la,tkder keje menakutkan org lak,membantutkan niat suci org jer..nurse sume ok jer,maksud aku yg jga kaunter dn yg derma darah tu sekali..ape daaa....
aku mintak wani duk sebelah aku,sebab aku takut sgt...then nurse pun bt la keje die..aku tk berani nak pandang jarum tu,dieorg ckp jarum nye besar..nurse tu pun sekali je cucuk jarum kt urat aku..nasib la sakit die sikit je..pastu aku pun mengepam darah keluar smpi packet tu penuh...huhuhu..pas dh siap,nurse cabut jarum dan suh aku rehat 10 minit... alhamdulillah aku tk rase ape2..aku ok jer..dah bgn tu nurse suh minum dan makan sikit untuk pulihkan keadaan badan kot..siap bg vitamin lg..
lepas derma darah tu aku rase seronok sgt dan kalo ader lg kempen ni aku nak derma darah aku lg..ala tak luak pun dan korang tk rugi ape2..ni pun di kira amal ibadah dan korang dapat membersihkan badan dan menyihatkan lg tubuh badan sbb darah baru akan di bina semula..

huhhuh...inila pengalaman aku yg bermakna dan aku pun tk sangka aku dpt mengatasi ketakutan nak menderma darah...

Saturday, April 25, 2009

gElagat buDak2 CCns...

video

untuk tatapan budak ccns... yg lain2 nak tgk pun di alu2 kan gak...

bOok fAir...

This is my first time attend the book fair. the event was held at pwtc.. it just three of us, me, afi & idil.. me & afi promise to see idil at jusco w.maju.. after arrive at jusco, we decide to having our lunch first.. we all eat nasi ayam.. then we take lrt putra go to masjid jamek and change to lrt star go to pwtc.. phewww~~~…its so damn hot today.. luckily I’m not wearing black today..

Kt sana punye la ramai org dah mcm bas leng seng cosmo tiap2 pg tuh..hahaha.. naik lenguh jgk la kaki kiteorg ni berjalan..adoi..tujuan aku ke sna nak cari majalah pasal dunia IT je..utk asgment yg ntah merepek ape..














me wit idil..



















afi wit idil...

















me wit afi..

















i spend about rm40 to buy all this magazines...

Thursday, April 23, 2009

kE'blur'an..kE'kecoh'an..kE'sengal'an..kE'hapy'an..kE'stress'an gEng ccns

ptg tu..sementara nak tggu en.najib masuk kelas nak mengajar..aku pun tgh tk tau nk bt pe..boring habisss..so,aku pun dpt idea amik gmbr geng kelas aku utk di post kan kt blog tercenta aku nih...mcm2 aksi yg dpt korang tgk sendiri mcm mane ngan bebudak kelas aku ni...

what so ever pun.. thank you all my friend.. YOU ALL ROCKS..

memeng dan wani dok belasah ayie.. kecian ayie cmel ni...taiko die yg baju belang2 la tu..hahaha..





3 teruna - tggu org duk dtg pinang dieorg...










mat rambut baru with hair style name... 'sarang tebuan'
mamat ni mengong thp impak maksima...



huuaaargghhh... mengantok ke? baik2 kang masuk tahi cicak dlm mulut tu...


apau yg pening how to handle his 'wifes'..hehhe..
kak rita tk lama lg nak jd ibu and i will be 'auntie'



meng tgh cari news paper cutting utk subjek global ke..
ader ciri2 jd tokoh wanita ni..




alaaa...tomei nye hari tido... keje mlm die ni... kecian...




opsss...ape aku nak komen gmbr ni ek?




haa...ni lagi satu... ader citer2 nak masuk f2 kot... hahaha..
tgk la tu bos kt belakang bce paper lg...




fiza...baik2 gelak tu... jga2 ngan abg rambut kerinting kt belakang tu....




naper ahmad muke msm je...kena marah ngan kak ila ker???





hari with his sleeping partner...






guesss who is this???? mysterious person... wujudkah die??





ni kembar kelas kiteorg... tp lain mak abah..
sorang 'milo beng so'...sorang lg 'kerek seh'....




haaa ni la master mind ccns... penat smpai tido.. byk sgt pikir... huhu...