Wednesday, April 29, 2009

pertama kali..

pertama kali aku bt derma darah..sbnrnyer dh lame ader niat suci ni, cume blom ade kekuatan nak bt jer sebelum ni..
tghari tu lepas lunch aku ngan wani cm biase pg sime darby nak bersolat..then nampak ade kempen derma darah kt situ..aku pun rase mcm nak buat tp dlm hati berdebar2..dup dap dup dap..
then aku pun mule la menyoal wani dgn bermacam2 soalan pasal derma darah ni sebab die ade pengalaman..
lepas solat tu memang tk sempat nak bt sebab dah lmbt masuk kelas..wani ckp die akan teman aku derma darah tu kalo kelas abis awal..
lepas je masuk kelas tk smpai stgh jam,kelas pun abis..aku pun dengan semangatnye pg blk sime darby tu utk menderma darah berbekalkan support yg diberi oleh wani dan budak2 lain..fuhhhh memang gabra abis la..
sampai sana kena register dulu la..pastu org tu check jenis darah dan sume prosedur dah lengkap,tibalah masenye aku pg ke medan mengeluarkan darah dari badan aku untuk di dermakan pada org2 yg memerlukan..
hishh....org2 yg ader kt situ memang hampeh la,tkder keje menakutkan org lak,membantutkan niat suci org jer..nurse sume ok jer,maksud aku yg jga kaunter dn yg derma darah tu sekali..ape daaa....
aku mintak wani duk sebelah aku,sebab aku takut sgt...then nurse pun bt la keje die..aku tk berani nak pandang jarum tu,dieorg ckp jarum nye besar..nurse tu pun sekali je cucuk jarum kt urat aku..nasib la sakit die sikit je..pastu aku pun mengepam darah keluar smpi packet tu penuh...huhuhu..pas dh siap,nurse cabut jarum dan suh aku rehat 10 minit... alhamdulillah aku tk rase ape2..aku ok jer..dah bgn tu nurse suh minum dan makan sikit untuk pulihkan keadaan badan kot..siap bg vitamin lg..
lepas derma darah tu aku rase seronok sgt dan kalo ader lg kempen ni aku nak derma darah aku lg..ala tak luak pun dan korang tk rugi ape2..ni pun di kira amal ibadah dan korang dapat membersihkan badan dan menyihatkan lg tubuh badan sbb darah baru akan di bina semula..

huhhuh...inila pengalaman aku yg bermakna dan aku pun tk sangka aku dpt mengatasi ketakutan nak menderma darah...

Saturday, April 25, 2009

gElagat buDak2 CCns...

video

untuk tatapan budak ccns... yg lain2 nak tgk pun di alu2 kan gak...

bOok fAir...

This is my first time attend the book fair. the event was held at pwtc.. it just three of us, me, afi & idil.. me & afi promise to see idil at jusco w.maju.. after arrive at jusco, we decide to having our lunch first.. we all eat nasi ayam.. then we take lrt putra go to masjid jamek and change to lrt star go to pwtc.. phewww~~~…its so damn hot today.. luckily I’m not wearing black today..

Kt sana punye la ramai org dah mcm bas leng seng cosmo tiap2 pg tuh..hahaha.. naik lenguh jgk la kaki kiteorg ni berjalan..adoi..tujuan aku ke sna nak cari majalah pasal dunia IT je..utk asgment yg ntah merepek ape..














me wit idil..



















afi wit idil...

















me wit afi..

















i spend about rm40 to buy all this magazines...

Thursday, April 23, 2009

kE'blur'an..kE'kecoh'an..kE'sengal'an..kE'hapy'an..kE'stress'an gEng ccns

ptg tu..sementara nak tggu en.najib masuk kelas nak mengajar..aku pun tgh tk tau nk bt pe..boring habisss..so,aku pun dpt idea amik gmbr geng kelas aku utk di post kan kt blog tercenta aku nih...mcm2 aksi yg dpt korang tgk sendiri mcm mane ngan bebudak kelas aku ni...

what so ever pun.. thank you all my friend.. YOU ALL ROCKS..

memeng dan wani dok belasah ayie.. kecian ayie cmel ni...taiko die yg baju belang2 la tu..hahaha..





3 teruna - tggu org duk dtg pinang dieorg...










mat rambut baru with hair style name... 'sarang tebuan'
mamat ni mengong thp impak maksima...



huuaaargghhh... mengantok ke? baik2 kang masuk tahi cicak dlm mulut tu...


apau yg pening how to handle his 'wifes'..hehhe..
kak rita tk lama lg nak jd ibu and i will be 'auntie'



meng tgh cari news paper cutting utk subjek global ke..
ader ciri2 jd tokoh wanita ni..




alaaa...tomei nye hari tido... keje mlm die ni... kecian...




opsss...ape aku nak komen gmbr ni ek?




haa...ni lagi satu... ader citer2 nak masuk f2 kot... hahaha..
tgk la tu bos kt belakang bce paper lg...




fiza...baik2 gelak tu... jga2 ngan abg rambut kerinting kt belakang tu....




naper ahmad muke msm je...kena marah ngan kak ila ker???





hari with his sleeping partner...






guesss who is this???? mysterious person... wujudkah die??





ni kembar kelas kiteorg... tp lain mak abah..
sorang 'milo beng so'...sorang lg 'kerek seh'....




haaa ni la master mind ccns... penat smpai tido.. byk sgt pikir... huhu...









Tuesday, April 21, 2009

Woods Camp : Lets see the Picca

actually this picture, not my own..but i take it from other campers...hehehe..
i copy nak attach kt my blog..

dgn mulut mcm tu tk pyh pakai healer la helas...


wit my group member at the wood camps


taking picture while mandi2 at the stream...nice kan!!


4 dara pingitan...comel kan

wit the woods camp mascot..she so friendly...

beautiful view of the stream...

after closing ceremony..
all the campers take a photo together...

Monday, April 20, 2009

thE LovE StOry...

nak story aktiviti dn benda2 yg best mase camp kt ulu yam..

  1. mesti la air sungai die yg deras dan mencabar kredibiliti kiteorg sume untuk meredah sungai tu...wlpun ader yg tercedera kena batu besar dan hanyut di bwk arus masih lg tak serik nak terjun kt situ... pemandangan yg indah dan tenang...
  2. makanan yg sedap...erkkkk kenyang la...
  3. monyet yg manje...abis sume org kerumun die...jd artis popular la mase tu...tp ade mase tu die marah kt aku,terkedu jap...huhhuhu...
  4. camp fire yg besar dan hot....dah macam red indian style..hehehhe
  5. mlm presentation...huhu..group aku acting dn aku jd powerpuff girl...
  6. senaman pagi...poco-poco..teka saper conductor die...memang seronok dan kelakar...sbb tk sume org boleh bt..bygkan betapa berterabur poco2 tu bebudak ni wat...haru biru...
  7. treasure hunt...ermm geram sbb group aku lmbt jumpe harta karun tu...1st stage dah ketinggalan...tp last2 sume terjun kolam sama2...
  8. mandi manda...free activiti...ihik hik hik...sume berkubang mcm kerbau...smpi kecut sume anggota badan...main games sendiri,blg botol, pass belon dn volleyball versi ulu yam match...
  9. yg plg best....google soccer...hahahah...memang lawak gile babun la..main bole pakai google yg dah di butakan..maknanyer tk nampak aper2...huh..yg aku ni ader la sepak angin byk kali...kena hentam waduh2 sakit banget..kaki kena tendang...kena langgar...haiyo dh le perempuan aku kena hentam ngan lelaki lak tu...wlpun buta main bola,group aku menang mase game pertama...hahaha...dan tk serik lg,aku main lg lastly tu ngan 8 org pemain tp aku sorang heroin dn aku scor 1 goal.....yeeeaaaaaa.....
  10. photographer yg sporting amik gmbr aku dan sume campers....
  11. hishhhh....byk sgt benda menarik nak citer ni...memang tak abis la...
  12. so, kalo nak tau lain kali ikot la yer pg camping...jgn jd mcm sesetengah org tu, mule2 die yg beriye2 nak pegi last2 tarik diri...rugi btol...tp bgus gak die tk pegi kalo tak hancus mood aku dn kengkawan aku....

Sunday, April 19, 2009

kEnanGan tEr indah....

aku baru jer balik dari woods camp kt ulu yam...halamak...memang best giler la.. jgn jeles sape yg tak pegi tu...
padahal sekarang ni aku penat sgt dan memang nk terus tido la..tp aku gagahkan jgk diri aku utk menaip cerite yg best sgt ni kan...
sampai kan aku tk tau nak start citer mcm mane...tp ni kenangan yg memang akan aku igt smpai bile2...

gmbr2 kt wood camps tu nanti la aku msukkan k...

tErima KaSih...

TERIMA KASIH

TERIMA KASIH kpd ALLAH S.W.T kerana telah menciptakan aku dimuka bumi ini..
TERIMA KASIH pd MAK & ABAH yg melahirkan,menjaga dan mendidik aku…
TERIMA KASIH pd KAWAN2 yg terima aku seadanya dan sma2 berjuang di KLMU…
TERIMA KASIH pd HOUSEMATE YG TERCINTA (dak AFI, dak ATI, dak IDA, FARAH, WANI & IDA-MELATI) krn setia, memahami dan menyokong aku…
Dan tk lupe TERIMA KASIH pd MUSUH ATAU ORG PHD kerana mengumpulkan pahala untuk aku di sebalik kutukan,kritikan dan hinaan yg membina..ia akan membantu aku untuk memperbaiki diri aku kpd yg lbh baik…

ALHAMDULILLAH…sume yg baik dtg dari ALLAH dan yg buruk dari kite manusia..

PERCAYA pada QADA’ & QADAR..terima la kenyataan dan redha ape yg berlaku dlm hidup kite…ape yg berlaku ade HIKMAHNYE..

“ALLAH SENGAJA TURUNKAN HUJAN DAN PETIR, TP KITA TAK SEDAR SEBENARNYER SELEPAS HUJAN ALLAH TELAH WUJUDKAN PELANGI”

Wednesday, April 15, 2009

pC fAiR & KaraOkE..

Cerite yg aku nak citer ni sume nyer dh lame gak berlaku.. sebab ape aku post lmbt??
Ni sume sbb apek cine sebelah umah aku ni la tk online.. so,aku dn bdk2 umah pun duduk menonong mcm kerang busuk tkder internet nak online.. hahaha..
Sedap2 kiteorg je kan pakai internet org free2 je..huhuhu..

Ok back to the point yg betol2 aku nak citer..

Hari sabtu ari tu, 11/4/09 aku, afi, ida(melati) and wan (bf afi) kami berempat pegi la pc fair tu..naik lrt putra dari wngsa maju smpai klcc.. dan sepatutnye kami sume pgi same ngan geng memeng (meng,ila,ahmad, dn fiza) tp dieorg tu lmbt la plak,so kiteorg pg dulu meninggalkan dieorg dn janji ngan memeng jumpe kt dlm klcc jer..
Sampai je sana aku ngan ida berpisah ngan afi dn wan, yela mls nak kaco org berdating ni..aku dn ida decide nak mkn dunkin donut,beli la 2 biji sorang.. duk situ mkn2 smbil cuci mata..sambil tunggu geng memeng td..

Tb2 meng call “awak dunkin donat kt mane? Sy tk jumpe la..” aku pun jwb “awk kt mane?”..meng bls “kt kfc”.. aku bls blk “ermm ok nanti sy pg sana”…
Smpi jer dpn kfc,kiteorg pun berjumpe la ntah bpe biji mate..kire la sendiri k..(aku, ida, meng, fiza) ahmad dn ila belom muncul lg..
Then bile dieorg muncul,dieorg ajak mkn kfc lak..halamak..aku baru mkn donut, tp kalo kfc aku mmg tk leh nk tolak,sbb kfc mknan fav aku.. so, aku pun cdg kongsi jer ngan ida..
Lepas melantak mkn kfc tu,kiteorg pun reramai memeriahkan lg pc fair tu, nak berjalan ke pusat convensyen tu jenuh gak..fuh punye la ramai org..tp best gak la.. kiteorg pun masuk la hall by hall..fuyoo lautan manusia kt situ kalah laut china selatan..sesak nafas tp nasib baik aku ni boleh thn lg dgn sesak2 ni..kami berempat ader gak kdg2 terpisah..terpaksa sbb susah nak follow sorang2.. mase mula2 masuk pc fair tu,sempat lg aku, ida dn memeng melepak duk kt luar hall duk bersila tggu fiza yg stuck kt dlm.. mase tu kt lorong pertama tpt mula2 org masuk..halamak otak aku pun pening jap la tgk org berjalan dgn ramainyer kt situ…kiteorg smpt lg posing2 amik gmbr kt situ…
Dipendekkan citer, ari tu byk gak la barang aku beli..ader la abis dlm ratusan ringgit..
Hahaha..tp beli bukan suke2 ade gunanye…ermm kengkawan yg lain beli gak brg2 yg dieorg dah aim…
Lepas pg pc fair tu, wan ajak kiteorg pg karaoke kt ktv dpn times square tu..aku pun setuju dn pegila sana,transit naik putra pastu tukar kt dang wangi naik monorel lak..
Sampai sana bilik kecil dah abis kene book,so kiteorg terpaksa amik medium room dgn harga rm30++..pancung la kan nak byr tu…dlm tu kiteorg melalak sepuas-puasnye utk melepaskan apery g terbuku..hahaha seronok la..lain kali nak pg karaoke lg..
Melalak punye terlolong,tk perasan dh 1 jam dn mase pun dah abis..alaaa rase mcm tk puas lak nyanyi sekejap jer..
Tp dah lewat, so kiteorg decide blk je rumah…transit lg mcm td.. dn kiteorg pun terus je la blk ke rumah kepenatan tp seronok…





CoNtinUe...

before this i talk about i'm going to recording a TV show program right..
and there i meet my fav.artist dato siti nurhaliza and other artist..
so,now i want to share wit u all my sweet moment...hehehe..dont be jealous..
and 1 more thing..i've done a make over too before the program started.. hehehe..


After I get make-up by my make-up artist (Bad & gurl from S’wak)



Me wit dato siti… cute kan…


Me wit hattan

Tuesday, April 14, 2009

MeeTinG,mEetiNg aNd mOre mEetiNg...

sejak masuk sem baru ni..and tibe2 kena blajar field business lak.. fuh, memang pening la kena blajar business ni..and byk projek nak kena buat dan assignment yg pening kepala..
memang rase mcm tk leh masuk la belajar business wlpun minat nak berbisness tp nak blaja pasal business aiyoo kena full komitmen and consentration la.. ayoyo...

Thursday, April 9, 2009

baD & swEet mOmEnt..

yesterday, after a been while i hold my feeling that hurt me so much.. just pretending dont want to look and feel down of this situation..but i'm still thinking of that..
'he' send me a message and say sorry about what happen to our relationship..(now its broken, i'm back to single)..huhuhu... 'he' explain why he doing this, and it make me wanna cry. i cannot hold it anymore. i just going out and find a place to cry all my tears that i've been hiding before..
i cannot accept what he say to me.. and it's so bloody fool rigth that he want to be friends again with me..hurmm, go to hell i didn't accept it..bubye to you...
after all my tears came out, aku rase lega sikit la.. but my mood not okay after that... then my bad moment turns to sweetest moment after the afternoon...

i decided to join a group to go to tv show recording at shah alam and i skip my class..(sorry sir)
they invited be before this but at the last minute, i decided to go..
the best thing is, i meet my fav. artist, dato' siti nurhaliza there and i can take my eyes off from her..she so pretty, charming, friendly and sweet.. huhu.. i love u siti... we take a picture together and i'm feeling good that evening.. the host adlin aman ramli,he talk a lot and joking and makes me laugh and i forget a while what i feel that morning.. dayang, hattan, ferhad also there as guest for the show.. i'm having fun the evening with all my friend that going too and the performance from the artists..especially siti...

Tuesday, April 7, 2009

wHat HaPpEn tO mE ToDay...

today,i'm in not a good mood.. ermm, wonder why?? (sakit org perempuan kot) hehehe..
that's why i'm not talking a lot in the morning..
aku telan 2 biji pil panadol ____ untuk hilangkan sakit, tp lmbt sgt die nak bertindak..
like wants to go home and rest, but i decide to stay to attend the class..
mase tgh rehat tu, my classmate start doing and talking benda2 merepek and aku rase kepala otak aku berserabut..huhuhu..rase mcm tak leh terima guruan2 tu tp bukan tak leh terima 100%.. aku pun act je mcm terasa gak.. but my feeling really mixed up..
so, i decide to silent, and someone think he hurt my feeling and say sorry to me.. hehehe..
dont worry my friends i just need to calm my feeling.. i'm sorry to you too..

the truth is -----> i love all my classmate.. wlpun kdg2 ader org yg menyakitkan hati.. hahaha...

Sunday, April 5, 2009

nAK KoNgSi LagU..

HELLO - BEYONCE
Oh!Oh oh, oh oh oh oh......
I love to see you walk into the room
Body shining lighting up the place
And when you talk, everybody stops
Cause they know you know just what to say
And the way that you protect your friends
Baby, I respect you for that
And when you grow, you take everyone you love along
I love that you don't fly me away
Don't need to buy a diamond key to unlock my heart
You shelter my soul
You're my fire when I'm cold
I want you to know You had me at hello
Hello Hello You had me at hello
Hello Hello It was many years ago
Baby when you Stole my cool
Cause you had me at hello
Hello Hello, oh oh oh oh oh
I get so excited when you travel with me
Baby, while I'm on my grind
And never would I ever let my hustle
Come between me and my family time
You keep me humble out of this hype
Cause you know there's more to life
If I need you, you will be here
You will make the sacrifice
Don't fly me away
Don't need to buy a diamond key to unlock my heart
You shelter my soul
You're my fire when I'm cold
Just want you to know
You had me at hello Hello Hello
You had me at hello Hello Hello
It was many years ago Baby when you
Stole my cool
Cause you had me at hello
Hello Hello, oh oh oh oh oh
Gotta feel you and be near you
You're the air that I breathe to survive
Gotta hold you, wanna show you
That without you my sun doesn't shine
You don't have to try so hard for me to love you
Boy, without you my life just ain't the same
You don't have to try so hard for me to love you
You had me at hello!
You had me at hello Hello Hello
You had me at hello Hello Hello
It was many years ago
Baby when you
Stole my cool
Cause you had me at hello
Hello Hello, oh oh oh oh oh
It was many years ago
Baby when youStole my cool
You had me at hello
HelloHello, oh oh oh oh oh........

Saturday, April 4, 2009

How to Satisfied everyone around us??

fuh... sometimes i'm sick of this situation around me..
tired to satisfied all people around me and most of them is my friends.
but what to do, i'm not perfect too. maybe they also talk at my back. hahaha.. nevermind..

sometimes, we must act to make people around us comfortable with us right.. sometimes i'm also pretend, but when i'm tired of all this, i just silent and sometimes moody.. i'm sorry for that..

Friday, April 3, 2009

++ Size

what do you think about this title?

This issue is kind of famous issue that spread out all over the world. Usually people discuss about the discriminating to the ++ size community. But why this happen to the communities?? it is fair to them?? they also a human being like other persons that make by God. So, there is no need to compare them with others.

Honestly, i am one of the community members who are in ++size. Actually my life is not worst enough than others. I'm sure there is more people out there was in this dilema.

We can see, people discriminating these community in a many way such as job requirement, fashion, relationship, the ability and many more.

But, we cannot see these communities in negative way only. I believe that all people in this world have their own strengthness and weekness. Give a chance to these people to show their ability and their strengthness in their way.

I suggest to these communities don't afraid to face the world out there and show to the world that you also can do a things like others do..